Oppgradere til Windows 7 fra Windows® Vista® på bærbare ThinkPad®- og Value Line-datamaskiner - Generelt

Dette dokumentet inneholder instruksjoner om oppgradering av datamaskinens operativsystem til Microsoft Windows 7 fra det forhåndsinstallerte Microsoft Windows Vista. Legg merke til at Lenovo ikke garanterer at alle funksjoner og all funksjonalitet som er beskrevet i Lenovos eller Microsofts dokumentasjon, vil virke eller ikke har begrensninger. Oppgraderingsprosessen tar vanligvis mellom 30 og 120 minutter, avhengig av maskinens konfigurasjon og det samlede antall applikasjoner som må oppgraderes eller installeres på nytt. Det finnes spesielle hjelpeprogrammer eller enhetsdrivere for bærbare datamaskiner som kreves for at datamaskinen skal virke på riktig måte. Disse hjelpeprogrammene eller enhetsdriverne kan variere for de ulike datamaskinmodellene. Last dem ned og ha dem tilgjengelig før du oppgraderer: noen av dem må installeres på datamaskinen før Windows 7 installeres. Gå til Lenovos nettsted for kundestøtte på http://www.lenovo.com/support for å finne disse hjelpeprogrammene og enhetsdriverne.

Før du oppgraderer til Windows 7

 1. Før du oppgraderer datamaskinen til Windows 7, må du oppdatere system-BIOS og enhetsdriverne. Ellers vil Windows 7 kanskje ikke fungere på riktig måte. Gå til Lenovos nettsted for kundestøtte på http://www.lenovo.com/support for å laste ned og installere nyeste BIOS og de nyeste enhetsdriverne for systemet ditt.
 2. Hvis datamaskinen din har operativsystemet Windows Vista, oppdaterer du det til Windows Vista Service Pack 1 (SP1) eller Windows Vista Service Pack 2 (SP2).
 3. Oppgrader så mange applikasjoner som mulig. Dette kan bidra til å forhindre problemer under oppgraderingsprosessen. Hvis du vil vite mer om begrensninger for programvare, kan du lese dokumentet Begrensninger for programvare ved oppgradering til Windows 7 på bærbare ThinkPad- og Value line-datamaskiner.
 4. Viktig: Avinstaller følgende applikasjoner eller enhetsdrivere før du oppgraderer. Ellers vil det oppstå problemer enten under eller etter oppgraderingsprosessen.
 5. - Diskeeper
  - Intel PROSet/Wireless WiFi Software
  - Lenovo Fingerprint Software
  - McAfee-Antivirus

 6. Sørg for at du allerede ar sikkerhetskopiert filene og dataene dine fra datamaskinen til en ekstern lagringsenhet, for eksempel en ekstern harddisk, DVD eller CD, USB Flash-minne eller en lagringsenhet på nettverket.
 7. Sørg for at datamaskinen er koblet til Internett via en kablet Ethernet-tilkobling under hele oppgraderingsprosessen. Windows 7 laster kanskje ned enhetsdrivere og oppdateringer automatisk under oppgraderingsprosessen.

Oppgradering til Windows 7

Slik oppgraderer du operativsystemet til Windows 7:

 1. Sett inn en Windows 7-plate (DVD) i den optiske stasjonen og la AutoRun starte installeringsveiviseren for Windows 7, eller kjør filen SETUP.EXE fra DVD-platen hvis AutoRun ikke starter.
 2. Klikk på Installer nå på skjermbildet Installer Windows.
 3. Klikk på Koble til Internett for å hente de seneste installasjonsoppdateringene (anbefales) i vinduet Hent viktige oppdateringer for installasjonen.
 4. Les lisensbetingelsene nøye i vinduet med lisensbetingelser. Disse lisensbetingelsene er svært viktige for Windows 7. Kontakt Microsoft hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon. Hvis du godtar dem, klikker du på Jeg godtar lisensvilkårene og klikker deretter på Neste for å fortsette.

  Merk: Du må godta lisensbetingelsene for å oppgradere til Windows 7.

 5. Klikk på Oppgrader for å generere kompatibilitetsrapporten. Lagre dokumentet slik at det er enkelt å referere til det senere. Denne rapporten inneholder en liste over applikasjonene som ikke er kompatible med Windows 7, samt alle enhetsdrivere og installerte applikasjoner som kanskje må oppdateres etter at installeringen av Windows 7 er fullført.
 6. Avinstaller applikasjonene som ikke kan oppgraderes. Hvis du får en advarsel om at noen systemfiler fremdeles er i bruk, starter du systemet på nytt for å fjerne denne advarselen. Avinstalleringen kan ikke fortsette før denne advarselen er fjernet. Dette problemet kan oppstå når du skal avinstallere Intel PROSet/Wireless WiFi Software.
 7. Klikk på Neste for å fortsette. Windows 7 blir installert automatisk. I løpet av denne prosessen blir datamaskinen startet på nytt flere ganger.
 8. Etter flere automatiske omstarter får du frem vinduet Skriv inn Windows-produktnøkkelen din for. Skriv inn din Windows 7-produktnøkkel på 25 tegn, som du finner på omslaget til Windows 7-installeringsplaten i Windows 7-installeringspakken. Du kan la alternativet Aktiver Windows automatisk når jeg er tilkoblet være valgt. Ellers vil du jevnlig bli bedt om å aktivere Windows de neste 30 dagene, og aktiveringen er obligatorisk. Klikk på Neste for å fortsette.
 9. I vinduet Beskytt datamaskinen og forbedre Windows automatisk velger du ruk anbefalte innstillinger for å fortsette.
 10. Velg tidssonen din og still inn dato og klokkeslett. Klikk deretter på Neste.
 11. Hvis vinduet Koble til et trådløst nettverk blir vist, velger du det trådløse nettverket du vil bruke. Klikk på Neste hvis du vil bruke det trådløse nettverket. Ellers klikker du på Hopp over for å fortsette.
 12. Hvis du har valgt et trådløst nettverk eller har koblet maskinen til et kablet Ethernet-nettverk, blir du bedt om å velge nettverkssted. Velg det aktuelle nettverksstedet for å fortsette.
 13. Windows 7 blir startet.
 14. Last ned og installer en ny versjon av programmet ThinkVantage System Update for å installere Windows 7-kompatible enhetsdrivere og hjelpeprogrammer.